1 januari 2021, 19:25

Jaarplanning 2021

Helaas hebben we als stichting Sjaak Foundation niets kunnen organiseren in 2020. Hierbij de jaarplanning voor 2021. Hopelijk is er snel weer iets mogelijk.

 

 

Stichting Sjaak Foundation – activiteiten 2021 –

Wat is de stichting Sjaak Foundation?

De Sjaak Foundation houdt zich het hele jaar door bezig met het organiseren van activiteiten voor doelgroepen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De Sjaak Foundation is ontstaan in 2005 als cadeau voor Sjaak van Steenbergen op de dag dat hij zijn 50ste verjaardag vierde. In 2020 bestond de stichting dus 15 jaar. Uiteraard hadden we hier graag aandacht aan besteed. De plannen hiervoor zijn reeds gemaakt door Bob van der Meulen en Mila van der Bie, zoon en dochter van bestuursleden van de stichting die in januari 2020 allebei hun 18e verjaardag vierden en door het bestuur zijn uitgenodigd om als aspirant-lid bij de Sjaak Foundation aan te sluiten.

Jaarplanning 2021

Museumbezoek senioren

In 2016 is gestart met bezoeken aan Museum Vlaardingen voor kleine groepen senioren. Een dagdeel het Museum Vlaardingen bezoeken met een rondleiding door een gids met aansluitend een consumptie. Dit willen we graag continueren.

De Blauwe Vogels

De groep scouts met een beperking, de Blauwe Vogels, organiseren ieder jaar een themaweekend. Een activiteit tijdens dit weekend wordt gesponsord door de Sjaak Foundation. Thema’s waren o.a.  muziek, theater, circus, Expeditie Robinson.

Fluisterboot

Enorm populair zijn de tochten met de Vlaardingse Fluisterboot. Al jaren worden de Vlaardingse senioren uitgenodigd om een middag met de fluisterboot een rondje door de Vlaardingse Vaart en Vlieten te varen, met onderweg een tussenstop voor een consumptie bij het Jachthuis in Maasland. Planning voor dit jaar is om minimaal vier vaarten te gaan maken.

 

 

Uitstapje stichting Sparkle

Stichting Sparkle is een dagbesteding voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Wij een aanvraag gekregen om een dagje uit te organiseren.

Dag Zonder Drempels

Op de laatste zaterdag van het Zomerterras in Vlaardingen wordt de Dag Zonder Drempels georganiseerd. De Sjaak Foundation is een van de oprichters van deze bijzondere feestdag voor mensen met en zonder beperking. Hoewel niet langer in het bestuur vertegenwoordigd zijn alle bestuursleden van de Sjaak Foundation op deze dag aanwezig als vrijwilliger.

Terug in de Tijd

Het grootste evenement in het jaar. Tijdens het Zomerterras wordt door de Sjaak Foundation de seniorenmiddag Terug in de Tijd georganiseerd. Een middag gepresenteerd door de bekende Vlaardingse zangeres Rita Young waarop zij een keur aan artiesten ontvangt. Met topact Lee Towers zijn in 2019 ruim 1800 bezoekers geteld. Uiteraard werd iedereen voorzien van een stukje kaas of worst en een glaasje advocaat met slagroom.

Terug in de WinterTijd

Vergelijkbaar met Terug in de Tijd (Zomer) maar kleiner van opzet. Locatie is de ijsbaan in het Oranjepark. In 2019 voor het eerst gehouden.

Tevens trachten we regelmatig iets te doen voor kansarme gezinnen, dit i.s.m. de Spring Foundation. Voorbeeld is het bezoek aan Circus Renz in 2018 en het kerstdiner in 2019 op de ijsbaan.

Ook zijn we aanwezig op de Kerstmarkt in Vlaardingen. De fietsenstalling van Stroomopwaarts wordt jaarlijks voorzien van een kerstboompje met lekkere chocolaatjes en Hospice de Margriet wordt op regelmatige basis voorzien van een vers boeket bloemen.

 

 

  • Jaarplanning 2021